maanantai 5. elokuuta 2013

Focaccia


Eräs koko perheen lempiherkkuruoka on tomaattikeitto (yleensä purkista vuohenjuustolla terästettynä...:) ja itse tehty, uunista juuri tullut focaccia-leipä. Teen leivän tällä perusreseptillä, ja varmasti löytyy parempiakin, mutta olen tuon  todennut toimivaksi ainakin meillä. Täytteitä sitten voikin vaihdella maun ja kaappien varustelun mukaisesti...:) Ohjeesta leipoo pellillisen, joka menee ainakin meillä parempiin suihin jo yleensä yhden päivän aikana...:D 

Foccacia

25g tuorehiivaa
3 dl vettä
1,5 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
lisäksi oliiviöljyä ja sormisuolaa pellille

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sekaan öljy, hunaja ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina hyvin. Kohota liinan alla peitettynä kaksinkertaiseksi

Leivo taikina neliöksi jauhojen avulla ja levitä sen jälkeen oliiviöljyllä voidellulle uunipellille (laitan itse leivinpaperin alle). Anna kohota n. 30 min.



Leivän kohottua, painele taikinaa sormella kuoppia ja valuttele niihin reilusti oliiviöljyä. Lopuksi vaan päälle ja kuoppiin sormisuolaa ja täytteitä oman maun mukaan. Meillä tänään fetajuustokuutioita, oliiveja, kirsikkatomaatteja, rosmariinia ja timjamia.


Paista leipää 225 asteessa noin 10-15 min, kunnes on saanut kauniin värin. Ja sitten vaan uunilämpöisenä suuta kohti... nam nam!

1 kommentti: