keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Kesäkurpitsa







Ja kasvimaalta taas päivää!

Kesäkurpitsaa puskee harva se päivä tuolta puskasta ja sitä saa nyt syödä kyllästymiseen asti! Tykkään itse syödä sitä sellaisenaan ja korvata spaghetin sillä, mutta muulle väelle se ei oikein maistu kuin hyvin kätkettynä...;) Niinpä sitä on nyt ollut lähiaikoina tarjolla suklaakakun ja sämpylöiden muodossa! Leivonnaiset saavat muhevuutta ja kosteutta kesäkurpitsasta, eikä se siellä maistu, ja nuo kyllä katosivat parempiin suihin melko nopeasti! Sämpylät on leivottu ihan perusohjeella, johon olen lisännyt reilusti raastettua kurpitsaa, jonka olen suolan kanssa ensin itkettänyt. Sämpylöissäni pitää myös aina olla kaurahiutaleita ja jotain siemeniä! Olen myös melko laiska sämpylöiden pyörittelijä ja usein levittelenkin taikinan uunipellille.

Suklaakakkuohje on jostain netin syövereistä viime vuonna löydetty ja näitähän on eriversioita kyllä. Pidän tästä, koska on helppo ja nopea tehdä, eikä tarvitse vatkata mitään.

Kesäkurpitsa-suklaakakku

6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 dl öljyä tai voisulaa
5 dl kesäkurpitsaa raastettuna
2 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 munaa

Kaikki vaan sekaisin ja voideltuihin vuokiin (teen taikinan 1,5 kertaisena ja saan siitä 3 pientä kuivakakkuvuokaa). 175 astetta ja n. 40 min.

Kakku menee ihan tuollaisenaankin ja saa myös jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Olen tehnyt kakulle myös usein jonkilaisen suklaakuorrutteen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti