sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Murmelin piparit

No ensinnäkin, ihanaa isäinpäivää kaikille isille! Ja sitten päivän asiaan... piparitalkoisiin...:D Äidilläni on aina tapana leipoa piparit jo marraskuussa, kun on sitä mieltä että niitä tulee syötyä paremmin nyt näihin aikoihin, kuin jouluna. Ja oikeassa onkin... itselle ainakaan ne eivät oikein maistu jouluna, kun silloin on niin paljon muitakin herkkuja! 

Piparit meillä leivotaan aina iso-iso-mummuni äidin perinnereseptillä, jonka jaan nyt teille lukijoille. En tiedä onko piparit parhaimman makuisia kaikista ohjeista, mutta niiden salaisuus onkin helppoakin helpompi leivottavuus, kun aina mukana häärimässä on noita pikkuapulaisia...:) Taikinaa tulee todella suuri kasa, että todellisista talkoista on kyllä kyse! Tässä siis meidän perheen perinnepipariresepti, joka muuten leivotaan aina lämpimänä!

Murmelin Piparit

500g sokeria
500g siirappia
500g voita

Toooosi paljon mausteita, neilikkaa, kanelia, kaardemummaa, pomeranssikuorta, inkivääriä....

4 kananmunaa
1700g jauhoja
1/4 purkkia soodaa

Laita kulhoon voi ja päälle mausteet. Kiehauta sokeri ja siirappi ja kaada kuuma liemi voin ja mausteiden päälle. Jäähdytä lientä hieman ja lisää siihen yksitellen kananmunat ja sen jälkeen jauhot ja sooda. Sekoita taikinaksi ja eikun leipomaan...:)

Paistaminen tapahtuu 200 asteessa ja silmällä katsoen...:) Aina meillä yleensä yksi pellillinen palaa, mutta se kuuluu asiaan... mmmm nam ja maiskis mikä tuoksu pipareista tulee ja kyllähän ne ihan hyviltä maistuvatkin!Iskä ja Helmi taisivat syödä taikinaa melkoisen paljon, kun  sitähän ei koskaan ole tässä talossa kielletty, edes mahakivun uhalla...:) Saa syödä ja niin paljon kuin ikinä vain mahtuu!

Tällainen isäinpäivä meillä tänä vuonna...:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti