sunnuntai 10. elokuuta 2014

Syksy saapuu...

vaikka toki kesääkin vielä on jäljellä, kun helteetkin edelleen jatkuvat...:) Illat kuitenkin alkavat pimentyä ja kylmetä, kosteus on jo melkoista, lapset ovat aloittaneet koulun ja viljan puiminen aloitettiin tällä viikolla. Syksyistä siis jo... Kesä on mennyt melkoisessa hulinassa, rakennushommia, yksinhuoltajailtoja lasten kanssa, omia töitä  ja vielä pikkuisen stressiä ajanrajallisuudesta. Eipä se tästä nyt paljoa ole helpottamassa, puimurileskeys kun alkoi juuri...:) no kyllä kai se siitä, yritetään pitää mieli positiivisena vaikka väsymys painaa välillä kovasti!

Syksyn marja- ja vihannes-sato alkaa olla parhaimillaan ja mummun kesäkurpitsat ovat kasvaneet kirjaimellisesti yhdessä yössä! Olemme mummun kanssa käyneet joka päivä etsimässä kurpitsoja, ja aina ne vain ovat olleet pienen pieniä, kunnes edellispäivänä ensimmäinen vonkale löytyi! Ja sittenhän niitä on sen jälkeen alkanut putkahdella.... Mummu oli myös saanut paikalliselta kurkkuviljelijältä pussillisen käyriä, myytäväksi kelpaamattomia (käsittämätöntä, että ovat ulkonäkönsä takia muka pilallisia!) kurkkuja ja niistä sitten oli tehnyt monta purkkia etikkakurkkusalaattia. Mmmmm, on muuten jättihyvää! Kyselin ohjettakin, mutta mummun ohjeet ovat aina hieman suurpiirteisiä...;) kuulemma sopivasti vaan vettä, etikkaa, suolaa, sokeria, kurkut karkeaksi raastettuna ja muutama uusi sipuli. Kurkun sijaan voi myös käyttää kesäkurpitsaa! Kokeilin itse tehdä tuota, mutta en onnistunut kyllä yhtään niin hyvin... onneksi sain mummun tekemää purkillisen kotiin...:)
Nautiskellaan siis vielä kesän loppuhetkistä ja säilötään makuja talven varalle... viinimarjoja on nyt keitelty mehuiksi (äidin ja tehokkaan tätini voimin), pakastettu kokonaisina ja nyt syöpötellään kesäkurpitsaa kyllästymiseen asti. Mustikka metsään en ehdi itse vaikka kovasti olisin halunnutkin, mutta onneksi niitäkin saa ostettua...:) nyt paistelemaan lapsille lättyjä iltapalaksi...

Aurinkoista sunnuntainjatkoa!

1 kommentti: