maanantai 24. elokuuta 2015

Mustikkapiirakka ja kesämekkokelit






No nyt se kesä sitten saapui, hieman ehkä myöhässä...;) nyt tarkenee kesämekoissa, kun koko kesän ne on lojuneet tuolla kaapissa turhan panttina! Helmillä sulosen värikäs tuliaismekko mummulta Kreikasta ja omani Anna Fieldiä Zalandon aleista. Löysin ihanan kesäkassin Pentikin outlet-myymälästä muutamalla eurolla! Mahtuu paljon tavaraa (kun sitä tuntuu niin valtavasti aina olevan) ja on kulkenut nyt mukana ahkerasti! Nappasin niitä kaksi mukaani ja toisessa säilytetään kenkiä olohuoneen terassin ovella, kun muuten nuo kaikenkirjavat sandaalit lojuvat pitkin olohuonetta, kun sisään ja ulos kuljetaan vähän väliä... saa nyt edes hiukan siistimmän näköiseksi, kun nakkaa ne sinne koriin piiloon...;)

Leivottiin viime viikolla talkoolaisille mustikkapiirakkaa, kun saatiin iso kattilallinen niitä valmiiksi poimittuna ja perattuna! Ohje napattiin Huvikummun Annilta ja oih, miten herkkua se olikaan! Eipä kestänyt kuin 15 minuuttia ja pellillisestä oli puolet kadonnut jo parempiin suihin...:) 

Mustikkapiirakka

Pohja:
200g pehmeää voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte:
5-7dl mustikoita
1prk rahkaa
2dl kermaa
4 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pohjan aineet sekaisin, laitoin itse 4dl jauhoja ja 2dl kaurahiutaleita. Levitetään pellille ja mustikat siihen päälle. Sekoitetaan täytteen aineet ja kaadetaan seos mustikoiden päälle. Uuniin 170 astetta ja n.30 minuuttia.

Aurinkoista ja lämmintä alkanutta viikkoa kaikille!


1 kommentti:

  1. Oi miten herkullisen näköinen piirakka ! Kivoja kesäkuvia ja tykkään mekostasi. Mukavaa loppuviikkoa !

    VastaaPoista