perjantai 18. heinäkuuta 2014

Helppo kesäjälkkäri

Tänään olen sormet punaisena perannut ja pakastanut mansikoita. Ajattelin kyllä tuossa muutama viikko sitten, että tänä vuonna en jaksa säilöä marjan marjaa, mutta kuinkas kävikään! Joku energia puuska iski kuitenkin tänään ja sain pakastimen sulateltua ja kaksi laatikkoa mansikoita sinne. Kyllä se talvella olisi varmasti harmittanut jos mansikoita ei olisi ollut... ja nyt kun niitä punaisia mölleröitä sitten oli,  niin pitihän niistä sitten iltapalajälkkäri tehdä itselle ja miehelle...:)
Ohje on helppo ja nopea ja marjoina voisi käyttää mitä milloinkin nyt sattuu olemaan saatavilla... Tarvitaan siis ensin vapaavalintaisten kippojen pohjalle (meillä nyt suurehkot viinilasit) Bastogne keksejä (muutkin keksit toki käy, mutta nuo ovat oma ehdoton suosikkini) jotka reippaiksi paloiksi vaan taitellaan. Pieni loraus kahvia kostukkeeksi ja päälle Flora vispin ja vaniljarahkan sekoitusta. Ja kruunuksi mansikoita keko ja sitten vaan lusikoimaan...:) Omiin kuppeihini kahvia ehkä lorahti hieman liikaa ja keksit menivät ihan muhjuksi, mutta maku oli mitä loistavin... mmmm!

Älyttömän hyvää ja nopeaa... voi tehdä myös isoon kulhoon ja lusikoida sieltä annoksia, mutta ehkä pienemmissä kupeissa on kauniimpi!1 kommentti: