tiistai 13. toukokuuta 2014

Virkattu lippapipo

Sairastuvalta iltaa... pikkumiehemme on ollut nyt todella kipeänä ja hänen kanssaa ollaan nyt eilen illalla ja taas tänään aamulla rampattu lääkärissä hengittelemässä avaavia lääkkeitä. Pienen hengitys on rohissut ja vinkunut pahasti ja yöunet jäivät kyllä melko minimiin viime yönä. Nyt hengitys tuntui aavistuksen paremmalta ja mies virkeämmältä, mutta kovin kipeä toinen on edelleen...:( ja ettei vain vähällä päästäisi, niin mieskin on saanut jonkun oksupöpön kehiteltyä itseensä ja makaa raukka myös raatona sängynpohjalla kovass kuumeessa ja huonosti voiden! Kiva! Huomenna on varmaankin naisten vuoro...

Virkkailin tässä sairaita hoidellessani pikkumiehen kesäpipon valmiiksi ja jaksoinpas kirjata ohjettakin tänne ylös (niin voin itsekin tehdä lisää...:) jos joku muukin haluaa kokeilla... Aikas hauska lätsä tuli ja herrakin suostui olemaan mallina hetken maissinaksujen voimalla...
 Virkkasin lakin Novitan Miami langasta koukulla numero 5. Lankaa kului vajaa kerällinen ja tupsuun hiukan toista väriä (tupsusta olisi voinut tehdä tuuheamman kyllä). Käsialani on melko löysä ja tarkoituksella valitsin vielä reilun koukkukoon, koska halusin lakista ohuemman ja kesäisen. Alkuperäinen ohje oli tehty Novitan Isoveli langalle (Pirkan sivuilla). Mutta tässä siis muokattu ohje kevyempään ja kesäiseen lakkiin...


Virkattu lippapipo
(koko n. 1/2-1 vuotiaalle)

Virkkaa aloitusketjuksi 66 ketjusilmukkaa ja sulje renkaaksi piilosilmukalle. Virkkaa kerrokset spiraalina, eli siirry suoraan seuraavalle kerrokselle.

1. krs. virkkaa 1 ks jokaiseen ketjusilmukkaan=66s. Merkitse kerroksen vaihtumiskohta esim. hakaneulalla.

2. krs.  Virkkaa kiinteitä silmukoita joka toinen etummaiseen lenkkiin ja jokatoinen takimmaiseen. Seuraavalla kierroksella taas toisinpäin, jotta pintakuvio muodostuu.

Jatka tällä, kunnes pipon korkeus on noin 12cm.

1. kavennuskerros: jatka mallivirkkausta: 11ks, jätä 1s väliin, 1ks, taas yksi s väliin ja 11ks. Toista kerroksen loppuun. 

Virkkaa kerros mallivirkkausta ilman kavennuksia.

2. kavennuskerros: 9ks, 1s väliin, 1ks, yksi väliin ja 9ks... jatka taas kerroksen loppuun

Taas kerros ilman kavennuksia

3. kavennuskerros: 7ks, 1s väliin, 1ks, 1s väliin ja 7ks.... jatka..

Kerros väliin

4. kavennuskerros: 3ks, 1s väliin, 1ks, 1 väliin ja 3ks... jatka

Vielä yksi kerros väliin...

Jätä jokatoinen s väliin ja vedä lanka jäljelle jääneiden silmukoiden läpi ja päättele työ.

Lippa: Virkkaa pipon reunaan 1ps, 1ks, 2puolipylv., 16 p, 2puolipylv, 1ks ja 1ps. Käännä työ. Jätä ensimmäinen s väliin ja virkkaa seuraavaan s:aan 1 ks, 3ks, 2 puolipylv., 9p, 2puolipylv. ja 4 ks. Virkka vielä 1ps pipon reunaan. Käännä työ. Jätä 1s väliin ja virkkaa suraavaan s 1 ks. Virkkaa vielä 20ks ja 1ps suoraan pipon reunaan. Päättele.

Sitten vaan tupsun tekoon ja sellainen päälaelle keikkumaan!


Seuraavaksi koukulle vaaleanpunainen tai pinkki versio piposta ja hieman suurempi... neitikin tarvitsee kesälätsän...

Tämä mamma viettää nyt yönsä vuodesohvalla pötköttäen, niin on sitten lyhyempi tuonne kakaroiden huoneeseen... ja taidan hieman vältellä tuota isäntääkin, jos onni kävisi ja en saisi tautia! Toivottavasti huomenna ollaan jo hieman terveempiä!8 kommenttia:

 1. Söpö hattu! Tsemppiä sairastupaan, tämä kevät on ollut monessa perheessä aika takkuista aikaa... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko kevät on kyllä ollut yhtä sairastelua... pikkumies on ollut enemmän sairaana, kuin terveenä...:( toivotaan että kesä helpottaa tilannetta!

   Poista
 2. Onpa suloinen pipo :) Voi meillä on lapsilla ollut tuota samaa, kovaa yskää rohisevaa ja vinkuvaa hengitystä, meillä on onneksi auttanut kun ollaan öisin istuttu hetki viileässä kuistissa ja hengitetty kylmempää ilmaa. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Inhottavaa kun pienet sairastaa... tänään onneksi ollaan jo oltu hieman parempana!

   Poista
 3. Ihana pipolippis :), todella kaunis. Tämä täytyy laittaa muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta mielestänikin oli aika onnistunut tuotos...:) Voisi tehdä vaikka villaisen talvikäyttöön kypärämyssyn kera!

   Poista
 4. Käsitin et tää virkataan otsalta päälaelle ? Onko näin

  VastaaPoista
 5. Ihastuin tähän siniseen lippapipoon

  VastaaPoista