torstai 28. kesäkuuta 2012

Kesäkurpitsatagliatelle

Selasin äidin luona Maku-lehteä ja sen innoittamana teinkin ruuaksi kesäkurpitsatagliatellea ja sen kyytipojaksi ihan perus tomaatti-lihapullakastiketta. Maistui älyttömän hyvälle, ja huijasi hyvin, että muka pastaa söisin...:) Pasta on todella suuri heikkouteni, mutta yritän vältellä sitä jonkin verran ja nyt vihdoin löysin jotain korviketta sille. Miehelle toki keitin spaghetit, mutta kesäkurpitsaversiota maistettuaan (siis normaalisti ei kyllä pidä kesäkurpitsasta laisinkaan) totesi että olisi myös sitä voinut syödä.

Eli ensin vaan kesäkurpitsa pitkittäin halki ja siitä juustohöylällä pitkiä suikaleita ja suikaleiden päälle hieman suolaa, niin enimmät nesteet irtoavat.


Siitä sitten pannulle hieman öljyä, itse laitoin avokado-sitruuna-oliiviöljyä johon nyt olen Sikke Sumarin innoittamana ihastunut, ja kesäkurpitsat sinne. Muutaman minuutin saa niitä siinä paistella ja käännellä, mutta ei kauaa...


Ja siinäpä se sitten olisi! Tarjoillaan minkä tahansa pastakastikkeen kera, meillä tänään tosiaan tomaattinen versio ja päälle vielä parmesania. Ja hyvää on! Tätä teen useamminkin....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti