keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Ranskalainen omenapiirakka


Leivottiin sunnuntaina vähän totutusta poikkeavaa omenapiirakkaa (siis asteen verran työläämpää), kun ihanasta Suklaamarenki -blogista löysin ihanan koristeluvinkin! Pakko oli heti kokeilla ja laittaa kuvat ja ohjeet, niin jos itsekin muistaisin sen vielä vaikka ensi syksynäkin... Pohjan tein seuraavalla ohjeella, joka taisi löytyä Kotilieden sivuilta:

250g vehnäjauhoja
75g sokeria
125g voita
1,5dl creme fraichea

Kuutio voi ja anna hiukan pehmetä. Nypi jauhot ja sokeri voin kanssa muruksi ja lisää creme fraiche. Kääri taikina kelmuun ja anna olla jääkaapissa pari tuntia.

Pohja oli ihan hyvä, mutta ensi kerralla palaan taas pakastehyllyjen valmis-murotaikinapohjiin...:)



Täytteeseen laitoin 7-9 pientä omppua, jotka kuorittiin tehden mahdollisimman pitkiä kuorisuikaleita ja pilkottiin kuutioiksi. Kuutiot maustoin ripauksella sokeria, kanelia ja kaardemummaa. Kuorisuikaleet laitettiin kylmään veteen odottelemaan. Täytteeseen raastoin lisäksi pötkön mantelimassaa, kaksi munaa, purkin creme fraichea ja vähän vaniljasokeria, jotka siis kaikki sekaisin.

Pohjan painelin vuokaan ja siihen päälle omppukuutiot ja täytemössö. Koristeeksi vielä mantelilastuja  ja ripaus sokeria. Ja sitten askartelemaan kuorista ruusuja piirakan keskelle...:) Kärsivällisyyteni riitti neljän kieputtamiseen! Uunissa paistoin 174 astetta ja tunnin verran.



Nam ja maiskis, tykkäsin kovasti... ja kauniskin oli...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti