keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Sadetta, sipulipiirakkaa ja kenkiä

Vettä sataa kaatamalla... siitä on ilmeisesti tämä kesä nyt tehty! Onneksi oli edes muutama lämmin ja aurinkoinen päivä ja toisaalta noista harvoista sellaisista ehkä on jopa nauttinut enemmän...:) meillä täällä pyöritellään arkea, kestitään ystäviä, kahvitellaan mammojen kanssa ja yritetään nauttia tästä kiireisestä arjesta sen mitä nyt pystyy...:) Kamerakin on täynnä kuvia, kun vaan joku saisi aikaiseksi/ehtisi ottaa ne työn alle...



Olen nyt etsiskellyt netin alennusmyynneistä täydennyksiä lasten vaatevarastoihin jo syksyä ja talvea varten, kun tuntuu, että nuo muruset ovat yhtäkkiä kasvaneet kaikista vaatteistaan ulos... klikkailin itselleni myös uudet nilkkurit, kun ei oikein noita sandaalikelejä ole näkynyt... taitavat tulla tänäkesänä tarpeeseen, vaikka kovasti nyt toivotaankin lämmintä säätä! Eilen ja oikeastaan vielä tänäänkin olisi kyllä ollut nuo kumisaappaat hyvä valinta, kun vettä satoi eilen kaatamalla ja edelleen on märkää... Onneksi meillä oli tänään mammojen kanssa perinteiset keskiviikkotreffit, että lapsilla oli hieman ohjelmaa ja leikkiseuraa. Hulluksi täällä sisällä tulee kun koko päivän niiden kanssa könöttää...;)

Ollaan leivottu myös punasipulipiirakkaa, suolaisten piirakoiden lemppariani! Reseptin olen napannut joskus vuosia sitten jostain telkkariohjelmasta, jossa piirakkaa tehtiin pikkuisina annos-versioina. Äärettömän hyvää ja helppoa ja jos vaikka joku sattuu olemaan kasvislinjalla niin kelpaa heillekkin. Jopa mieheni, joka ei oikein pelkistä kasvisvaihtoehdoista pidä, tykkää tästä!



Punasipulipiirakka

n.8 kpl punasipulia
balsamicoa 
0,5 dl sokeria
n. 1rkl aniksen siemeniä
klöntti fetajuustoa

Pilko sipulit ja paista pehmoisiksi öljyssä. Lisää paiston loppuvaiheessa sokeria n.0,5dl ja reilulla kädellä balsamicoa tai punaviinietikkaa, sekä ruokalusikallinen aniksen siemeniä. Tämän sörsselin voi tehdä myös edellisenä päivänä.

Olen käyttänyt piirakkapohjana valmista ruis-peruna-taikinaa, jota en nyt löytänyt. Tällä kerralla siis käytössä Pirkan rukiinen taikina ja toimi sillä myös. Esipaistan pelkkää piirakkataikinaa ensin ja sen jälkeen sipuliseos päälle ja sellainen Apetinan fetaklöntti murusteltuna päälle. Uuniin vielä hetkeksi, että sipulit lämpenee ja feta hieman paistuu...

Tarjoillaan esim. salaatin kera, mutta maistuu myös ihan sellaisenaan!





Sekalaista ajatuspuuroa ja kuulumisia pitkästä aikaa, sekä parempia ilmoja toivoessa ja odotellessa...

2 kommenttia:

  1. Ihanat noi saappaat ! Ja mitkä laatat keittiössä, i'm in love <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin ehdottomasti keittiön välitilaan marokkolaishenkistä laattaa vaikka muuten meillä sisustuksen pinnoilla on pelattu melko varman päälle tylsällä valkoisella...:) on kyllä ihanat ja saappaat myös...:)

      Poista