tiistai 25. maaliskuuta 2014

Keittiösuunnitelmia

Melkein koko yön nuhanenien kanssa valvoneena (isosisko niiskuttaa myös) on hyvä viettää kotipäivä keittiökuvia selaillen pikkuveljen nukkuessa päiväuniaan ja isosiskon tuijottaessa sohvalla peiton alla Pikku prinsessa-ohjelmaa. Keittiösuunnittelu on nyt täydessä vauhdissa ja ollaan alettu kilpailuttaa firmoja. Yökausia olen pohtinut ja miettinyt eri pohjaratkaisuja, kun itselle tuo keittiö on varmaan se talon tärkein tila! Rakastan ruuanlaittoa ja leipomista ja tämä harrastus onkin kokenut melkoisen inflaation täällä vuokrakotimme ahtaassa keittiössä. Vietän todennäköisesti keittiössä eniten aikaa päivästä. Onneksi ehdein tehdä jo yhden keittiön edellisessä kodissamme ja sieltä onkin saanut poimittua ne hyvät ja huonot puolet. Laataksi olen aina ajatellut tiililadontaista, kiiltävää, hieman kohokuvioista laattaa, mutta jotenkin nyt nuo marokkolaiset ovat vieneet sydämeni!
 Ollaan nyt valittu kilpailutukseen muutama lähiseudun keittiöfirma ja tietenkin myös paikallinen. Olen tehnyt itse suunnitelman ja sillä samalla pohjalla ja materiaaleilla nyt sitten tarjouksia tiedustelemaan. Melkoisen vahvalla sijalla on kuitenkin Ikean keittiö, jota jo edellisessä kodissamme pohdeimme. Viimeksi se jäi kuitenkin toteuttamatta, kun kohteena oli vanha talo, vinot seinät ja kompromissiratkaisut. Koimme tuolloin helpoimmaksi ottaa suoraan firmasta ja asennettuna. Nyt tilanne on kuitenkin eri, kun teemme uutta ja seinien ym. muiden pitäisi olla suoria ja vesi- ja sähköjutut päätämme itse. Hinta on varmaan suurin tekijä Ikean eduksi ja katsotaan nyt, kuinka kilpailukykyisiä muut firmat pystyvät olemaan... samaa lastulevyä nuo kaikki kuitenkin ovat, kun mihinkään mittatilauspuusepän keittiöön budjetti ei riitä!Ihana Ikean hana...:D ja hirveistä hirvein kulmikas allas, jota en enää koskaan keittiööni huoli! Mahdoton pitää puhtaana, edellisessä keittiössäni tuollainen oli.
 Keittiömme tulee olemaan U-mallinen ja keskelle sijoitetaan pyöreä ruokapöytä. Suurempi ruokailutila sijaitsee keittiön ja olohuoneen välissä, erkkerissä, mutta halusin keittiön puolelle kuitenkin jonkun ruokailutilan arkikäyttöön myös. Kauan pohdein saareketta liedellä, mutta kuitenkin olen nyt päätynyt pöytään, jos vaikka tila tuntuukin ahtaalta, niin pöydän saa helposti pois. Nyt vaan pitäisi löytää joku ihana, mielellään vanha, pyöreä pöytä ja tuolit. 
Kello josta haaveilemme...

Uuni tätyy saada ylös. Edellisessä keittiössäni uuni oli ylhäällä ja lasten ja koirien kanssa oli tosi toimiva ratkaisu.
Väritys tulee olemaan keittiössäni tietenkin valkoinen ja ovimalli melko varmasti pystylautakuvioinnilla (mahtaakohan olla oikea sana). Tykkään posliininupeista ja vetimistä ja tuo ihana Ikean hana sopisi tyyliin myös täydellisesti. Posliiniallas myös houkuttelisi, mutta olen kuullut niistä kuitenkin melko paljon huonoa, joten luulen päätyväni ihan tavalliseen teräsaltaaseen puöristetyillä kulmilla. Ainut mikä on vielä todellisen mietintämyssyn alla, on taso. Laminaatti on materiaali (koska olen todella laiska huoltamaan esim. puista tasoa), mutta väritys on vielä aivan hakusessa. Omalla tavallaan tumma (harmaa tai jopa musta) taso kiinnostaisi, tai sitten vaalea koivun värinen. Tumma kivennäköinen olisi muuten aika varma valinta, mutta jotenkin pelkään, että se näyttää laminaattina niin keinotekoiselta... tätä täytyy vielä pohtia!

Nyt lounasta lapsille ja itselle ja eiliset jalkkistreenit olivat muuten huikeat...:D

Kuvat Stadshem & Alvhem

2 kommenttia:

  1. Heips! Siinä keiju mainoksessa jossa on mummi ja pikku tyttö, on aivan huikee keittiö... Katsos sillä silmällä joku kerta. Tykkään myös näistä sun ideoista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun täytyykin alkaa katsella mainoksia vähän tarkemmin...:) kiitos vinkistä!

      Poista