lauantai 22. maaliskuuta 2014

Talon tikutusta ja perustusten pähkäilyä

Vietettiin isännän kanssa yksi tuulinen ja pirullisen kylmä iltapäivä tontilla talon kulmia tikuttaen. Hahmoteltiin hieman talon paikkaa ja sen muotoa ja kokoa tontille. Hasssua kun isolla tyhjällä pellolla nuo mittasuhteet tuntuvat heittäneen häränpyllyä ja töllikin vaikutti ihan liian pieneltä, vaikka tiedämmekin, että pieni se ei ole, vaan ihan sopiva!


 Nyt on valvottu öitä ja mietitty hullun lailla perustusratkaisua! Ollaan tässä oltu hieman pattitilanteessa, kun osa porukasta on sitä mieltä, että betonilaattaperustuksella tehdään ja sitten taas osa on ollut rossipohjaratkaisun kannalla... sitä nyt sitten ollaan punnittu ja pohdittu ja mietitty ja kyselty ja googlailtu...:D Isoin ratkaiseva tekijä pohjan miettimiselle on ollut tietenkin itse maaperä, mutta myös kujalla kulkeva raskas liikenne. Tuo meidän kotikuja on melko vilkkasti liikennöity ainakin puintiaikaan, kun isännät tuo viljaa kärrykaupalla ja rekat taas vievät sitä eteenpäin. Raskasta kalustoa siis kulkee edestakaisin ja paljon! Olemme nyt pitkän harkinnan tuloksena päättäneet pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja perustukset tulevat betonilaatalle. Suurin vaikuttava tekijä varmaankin oli se, että muut talot ympärillä ovat myös rakennettu laatan päälle ja kokemusta siis siitä ja liikenteestä, mutta yhtään rossipohjaista taloa kujalla ei ole.

Mamma ja pappa hengailee "kuistilla"...:D


 Emma-serkkuni (Pintariipaisuja-blogista) innoittamana olemme innostuneet perustamaan tänne oman naisten jalkkisjoukkueen ja ensimmäiset treenit olisivat maanantaina...:) Oma jalkapallotietämys on täysin nolla ja oikeastaan koululiikunta aikoinaan tuhosi kaiken pallopeli-innon itseltäni! Ajattelin kuitenkin, että jos nyt aikuisiällä innostuisi uudelleen ja saataisiin liikunnan iloa aikaiseksi hyvässä seurassa! Rakas siippani lupasi alkaa valmentamaan tätä mahtavaa tiimiä ja enoni keilajoukkue lupasi tulla vastustajaksi turnaukseen, jos saan joukkueen kasaan! Ja kyllähän meillä jo joukkue kasassa on...:) kaikilla pallotietämys nolla, mutta siitä on suunta vain ylöspäin...:D lehmät kirmaamassa laitumella, niinkuin eräs joukkuetoverini osuvasti meitä kuvaili...;)

Tänään siis oma henkilökohtainen tutusmistreenini pallon kanssa, mies kuulemaa opettaa potkutekniiikoita...

2 kommenttia:

  1. Wau, mahtavaa, että perustitte joukkueen!! :D Voidaan ottaa kesällä matsia teitä vastaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Te ootte kyllä liian kova vastus meidän "lehmät laitumella" tiimille...:D mutta tackar inspiraatiosta!

      Poista