torstai 17. tammikuuta 2013

Näkkäriä

No niin, heti se aurinko alkoi paistaa, kun vain älysin sitä toivoa! Kaunis päivä tänään, vaikka ulkoilu nyt jäikin sitten melkoisen vähäiselle. No mentiin kuitenkin kerhomatkat kävellen, että pieni annos nyt kuitenkin. Loppupäivä onkin sitten vaan loikoiltu kotosalla ja sisällä ja ihmetelty kun pakkasmittarilukemat sen kuin kiristyvät. Tulin juuri koirien kanssa pikalenkiltä, kun ovat ehdottomasti sitä mieltä, että snautsereiden ulkoilutus-pakkas-raja on max. 10 astetta ja nyt näyttää jo 15....:) puntit tutisten niitä sitten saa raahata perässään sen pakollisen kierroksen!

Pakkaspäivän arkiruokana tänään oli meillä tarjolla kinkkukiusausta ja muistinpas hyvän näkkäriohjeen joita sitten tarjoiltiin kyytipojaksi. Ohje on Kalastajan vaimo, Johannan blogista jo muutamia vuosia sitten napattu ja erittäin hyväksi todettu! Ohjetta siis teillekin tässä olkaa hyvä!

Näkkäri

3 munaa
10 rkl seesaminsiemeniä
10 rkl auringonkukansiemeniä
3 rkl kaurahiutaleita
3 rkl pellavansiemeniä
3 rkl mantelijauhetta
1-2 tl suolaa

Kaikki vaan sekaisin ja massa painellaan mahdollisimman
ohueksi pellille. Paistetaan 175 asteessa
n. 20-30 min. Itse tykkään, kun jäävät hieman 
pehmoisiksi, että 20 min riittää.
Kannattaa viipaloida näkkäri heti uunista
ottamisen jälkeen, kun on vielä pehmeää. Onnistuu
hyvin esim. taikinapyörällä.


Nyt vähän tuntuu siltä, että aivoni eivät oikein täysillä ole aina kaikessa hommassa mukana, ja vaikka kirjaimellisesti mielestäni luin ohjetta, niin silti laitoin auringonkukansiementen tilalle ajatuksissani kurpitsansiemeniä....:) No toimivat näemmä nekin ihan hyvin! Korvasin myös pellavansiemenet ruisleseellä, kun ne nyt ovat taas raskausaikana kiellettyjen listalla.


2 kommenttia:

  1. KOkeilin hyvvee oli ja onnea huimasti masu asukkaasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkkäri tuolla reseptillä on kyllä tosi hyvää! Olin ihan unohtanut koko reseptin, kunnes mies toivoi iltapalaksi tuota....:) Ja kiitos onnitteluista!!!

      Poista