Meillä on ollut ystäviä viikonloppukylässä ja mikäs sen paremmin sopiikaan sunnuntaikaffeen kanssa kuin raikas sitruunamarenkitorttu! Innostun leipomaan tuota torttua aina keväisin ja vielä yleensä pääsiäisen aikaan, kun on kivan keltainen väriltään ja maultaan...:) Ohje on Maku-lehden sivuilta ja tässä teille myös...
Sitruunamarenkitorttu
Pohjana käytän aina kauramurovalmistaikinaa...:)
Joskus tein itsekin, mutta parempaa on tuo valmis!
Täyte:
4 dl vettä
1,5 dl sokeria
4 kananmunankeltuaista
4 rkl perunajauhoja
2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 rkl voita
Marenki:
4 valkuaista ja sopivasti sokeria
Pohja paistetaan ensin kypsäksi 200 astetta ja noin vartin verran.
Täytteen aineet kaikki kattilaan sekaisin ja kuumennetaan. Kannattaa olla melko tarkkana, kun alkaa jähmettyä, niin se tapahtuu tosi nopeasti... muutaman kerran olen saanut aikaiseksi melkoista liisteriä!
Täyte vaan sitten kypsän piirakkapohjan päälle ja marenkivaahto vielä lopuksi ja uuniin 175 astetta niinkauaksi, että marenki saa kauniin värin. Torttu on ehkä parempaa jäähtyneenä, jos vaan maltaa odottaa...:)
Herkullisia hetkiä...
Nam, teeks meille sit parin vkon päästä tota ;)
VastaaPoistaNo totta maar teen...:D
Poista