maanantai 31. maaliskuuta 2014

Nyhtökakkua

Herkkukeittiöstä jälleen iltapäivää...:) 

Äitini tuunasi viikonloppuna peruspullataikinaa hieman uuteen uskoon Me naisten ohjeella. Ja mitä siitä syntyi... syntisen hyvää voissa, fariinisokerissa ja kanelissa kieriteltyä nyhtökakkua-Monkey breadia jota tahmaisin sormin mutusteltiin sunnuntaina!




Monkey bread -nyhtökakku

1/2 annos pullataikinaa
3 dl fariinisokeria
3 tl kanelia
75g voita

Pinnalle kuorrute:
2 1/2 dl tomusokeria
n. 3rkl sitruunalla/limellä maustettua vettä

Peruspullataikinasta siis pyöriteltiin pieniä palluroita, jotka pyöriteltiin voisulassa, jonka jälkeen laitettiin muovipussiin yhdessä fariinisokerin ja kanelin kera. Ja sitten vaan ravistelemaan. Pullamöykyt voideltuun kuivakakkuvuokaan, kohotusta puolisen tuntia ja uuniin 40 minuutiksi 175 asteeseen. Päälle vielä tomusokeri-lime-kuorrutus. Ja eikun nyhtämään ja repimään paloja suuhun....

Ihan parasta lämpimänä, mutta maistui kyllä vielä illallakin jäähtyneenä...:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti