keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Shaksuka

Löysin eilen karkkipäivä-blogista ihanan reseptin, joka sopii näin keventävillekin...;) Blogin mukaan Shaksuka (makean tulisessa tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia) olisi alkujaan Tunisialainen ruoka ja itse en ole kyseisestä herkusta koskaan kuullutkaan! Kuulosti kuitenkin sen verran hauskalta ja herkulliselta, että pitihän sitä kokkailla itselle päivälliseksi.



Shaksuka

Sipuli & valkosipulia
Paprikaa
Tomaatteja tai tomaattimurskaa
Tomaattipyrettä
Kananmunia

Mausteita:
Juustokuiminaa, pippuria, chiliä, sokeria

Päälle persiljaa tai muita yrttejä

Kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi ja pannulle freesaantumaan tilkassa öljyä. Kun ovat hieman pehmenneet, lisätään tomaattimurska & -pyre ja mausteet. Kansi päälle ja haudutellaan kasaan.  Kun seos on sopivasti keittynyt, lisää pinnalle kananmunia syöjämäärän mukaan ja anna hautua sopivaan kypsyysasteeseen. Lopuksi vielä päälle persiljaa tai jotain muuta sopivaa yrttiä.



Jääkaapissani oli lisäksi kesäkurpitsanpala, jonka lisäsin myös seokseen. Chiliä ja tomaattipyrettä ei kotoa löytynyt, joten laitoin makeaa chilikastikka & tapascoa. Makeutuksena käytin fariinisokeria ja mausteena Garam masalaa. Ja nam mitä herkkua ja mikä tuoksu! Söin heti puoli pannulista yksin! Tätä teen uudestaan kyllä...

Ja jottei liian terveelliseksi menisi, niin suklaakakku tuli myös leivottua tämän illan MLL:n perhekahvilaa varten... ja jäipäs sitä hiukan vielä iltapalaksi itselle ja isännälle, kun lapset saadaan nukkumaan...:D

Makoisaa keskiviikkoa!


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Pitääpä laittaa korvan taakse tämä resepti.

    VastaaPoista