keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Töihin

Heipsan! Olin tänään tutustumiskierroksella... uuteen työpaikkaani. Kyllä, mammalomailut ovat nyt loppusuoralla ja ensi viikon jälkeen menen töihin. Olen onnekas ja sain töitä heti omasta kunnastani ja vieläpä vakituisen toimen, joka ei alallani ole todellakaan kovin helppoa. Työ on itsessään uutta minulle ja jännittäkin jo kovin, mutta toisaalta odotan valtavasti uusia haasteita ja uusia ympyröitä! Lapset aloittelevat nyt sitten myös päiväkotiuraansa ensimmäistä kertaa ja tutustumaan mennäänkin jo perjantaina. Helmille kaverit ja touhu tekevät varmasti hyvää, mutta Frans toki on vielä melko pieni... vauva. Onneksi kotipaikkakuntamme on pieni ja päiväkoti myös, ja kyllä ihan hyvillä mielin sen vauvanikin vien hoitoon...:)


Kotiäidin arki on mielestäni aivan liian vähän arvostettu duuni. Olen nyt itse ollut kotona lähes kolme vuotta ja nyt alkaa oikeasti tuntua siltä, että pois on päästävä. Alan kipeästi tarvitsemaan aikuista seuraa ja muutakin ajateltavaa kuin lasten maailma ja se, että mitä seuraavaksi syödään. Myös lapset, tai ainakin vanhempi, alkaa selvästi kaivata enemmän touhua ja kavereita, mitä itse pystyn äitinä arkisin tarjoamaan. Kunnioitan jokaista kotiäitiä valtavasti... teette rankkaa, huonosti palkattua ja arvostettua työtä! Tai "lomallahan" te olette, niinkuin olen kuullut sanottavan...:) Toki olen nauttinutkin kotona olosta ja lapsistani valtavasti, mutta nyt on aika tehdä jotain muuta välillä. Ehkä sitten taas joskus...:)Ja nyt nukkumaan, että ehtii kuorsata edes muutaman tunnin... pikkumieheni on päättänyt, että viideltä tai joskus jopa neljältä on hyvä aloitta aamu ja nousta ylös! Eipä ole äitiä paljon naurattanut... toisaalta päivässä ehtii tehdä hiukan enemmän, kun nousee hyvissä ajoin...;)

Päivän asuna uusin ja niin ihana Odd Mollyni: Evergreen dress (hamsteroin heti samanlaisen valkoisena myös...:)

6 kommenttia:

 1. Onnea uuteen työhön! Totta, kotiäidin arki on aivan liian vähän arvostettua. Sen jälkeen kun tammikuussa palasin työnteon pariin ja pojat aloittivat päiväkodissa, tuntui työarki paljon iisimmältä. Meillä onneksi päiväkoti on sujunut nimittäin todella hyvin ja oikeastaan sinne on varsinkin pienin lähdössä suurella innolla. Ehkä siihen rankkutteen toki vaikutti sekin, että minä lastenhoidon ohella yritin työskennellä sen mitä aikaa jäi, ja sen vuoksi päällä oli pienoinen stressi koko ajan.
  Meillä pienimmäin toinen nimi muuten on Frans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luulenpa myös, että pienempi sopeutuu ehkä jopa paremmin päiväkotiin, kuin tuo melkein kolmivuotias taapero, joka on ollut koko elämänsä vaan äiskän kanssa kotona...:) no katsellaan ja toivotaan että sujuu hyvin! Franssit on parhaita...:D perinteinen sukumme nimi useammassa polvessa!

   Poista
 2. Ihana mekko!

  http://www.stadinstyle.helsinkids.fi/

  VastaaPoista
 3. Tulin heti vastavierailulle :). Onnea uudesta vakityöstä! Minullakin kotiäitiajat pättyvät elokuussa ja suuntaan taas töiden pariin. Aikansa kutakin, ja jokaisessa elämänvaiheessa on omat ihanat puolensa. Kivaa kevään jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit ja tervetuloa uudelleen...:) Ihanaa kevättä myös sinne!

   Poista