torstai 12. kesäkuuta 2014

Puolukka-valkosuklaamuffinssit

Taas on se aika vuodesta, kun pakastin pitäisi saada tyhjäksi ennen uutta satoa. Melkein kaikki marjat ovat hävinneet parempiin suihin jo aikaa sitten, mutta vielä muutama puolukkapussi löytyy... mikä siis voisi olla parempi syy leipoa...;) nämä puolukkaiset muffinsit valkosuklaa sydämellä ovat kestosuosikkejamma ja paljoa muita muffinseja en oikeastaa leivokkaan! Mies tykkää näistä myös, vaikka muuten ei puolukkaa suostu suuhunsa laittamaan! Alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta ja itse olen sitä hieman muokkaillut...


Puolukka-valkosuklaamuffinsit
/n. 12 kpl)

2 munaa
n. 1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50 g voita
n. 1 dl maitoa

puolukoita sopiva määrä (laitan melko reilusti)
1 levy Pandan valkosuklaata

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sulta voi. Lisää taikinaan ensin voi, maito ja sitten kuivat aineet. Lopuksi sekoittele joukkoon marjat (pistän puolukat aina jäisinä). Täytä muffinsi vuuat puolilleen. Paina sitten joka vuokaan 1-2 palaa valkosuklaata ja taikinaa taas päälle. Uuniin 200 asteeseen ja n. 25 min.


Kesäisin olen käyttänyt puolukoiden sijaan punaherukoita ja toimivat ihan yhtä hyvin! Kirpeys ja valkosuklaan makeus... mmmm... herkullinen liitto! Näitä tarjoiltiin myös Franssin ristiäisissä ,viime syyskuussa, toffeekuorrutuksella! Kokeiluun pääsivät myös tänään Lagerhaussin suloiset "kukka"muffinsivuuat. Olivat kyllä ihan huippuja! Tosi jämäköitä ja pitivät hyvin muotonsa!


Huomenna suunnataan Poriin piiiitkästä aikaa. Illalla mennään miehen vanhempien kanssa syömään ja juhlimaan anopin valmistujaisia ja lauantaina taas kemuillaan erään rakkaan häissä...:) yhtä juhlaa siis tänä viikonloppuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti