tiistai 18. syyskuuta 2012

Pähkinäleipä

Sadepäivän ratoksi on hyvä jakaa kanssanne todella herkullisen ja helpon pähkinäleivän resepti, jota tein sunnuntaiselle brunssille. Ohje on uusimmasta maalaisunelma lehdestä ja suosittelen kyllä kokeilemaan!


Mehevä pähkinäleipä

1 l piimää
1,5 tl ruokasoodaa
2 dl siirappia
1 tl suolaa
1 litra jauhoja (esim.sämpyläjauhoja)
2 dl ruisjauhoja
2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kok. pellavansiemeniä
2 dl puolukoita tai karpaloita
2 dl pähkinöitä 

Säädä uuni 200 ja voitele kaksi n.1,5 litran leipävuokaa. Sekoita piimä, sooda, siirappi ja suola kulhossa. Lisää kaikki jauhot, siemenet, pähkinät ja marjat ja sekoita hyvin, mutta varovaisesti. Kaada vuokiin ja paista alatasolla n.60 min. Laitoin puolen tunnin päästä foliota vuokien suojaksi, ettei leivät tummuisi liikaa. Laske lämpö 175 ja paista vielä n. 30 min. Anna leipien levätä vuoissa ainakin 5 tuntia ennen kumoamista (annoin itse olla yön yli ja kumosin aamulla. Nautiskele voin ja juustojen kera.... nam nam...


Toisen leivän voi nautiskella itse ja toisen voi vaikka kääräistä pakettiin ja viedä tuliaisiksi, niinkuin minä tein...:) Oli kyllä tosi hyvää ja äärimmäisen helppoa, kun taikinan tekemiseen ei kuulunut vaivaamista eikä kohottelua! Hauskaa tiistai-illan jatkoa kaikille ihanille....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti