torstai 22. toukokuuta 2014

Brookies

Ja jälleen olisi makoista reseptiä tidossa, vaikkapa viikonlopuksi! Viime viikolla tuli leivottua myös näitä herkkuja, kun vietin edelleen älä laihduta viikkoa...:D nämä ovat sitten jo melkoista hard core-settiä, mutta aika makoisia ja riittää jopa minulle pienempi pala! Alkuperäinen ohje on Hesarin sivuilta ja kopsasin sen myös tänne...


Brownie-taikina:

115g voita
150g suklaata (laitoin tummaa)
2dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
3 munaa
2dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1/2tl suolaa
(lisäsin vielä kourallisen saksanpähkinöitä)

Sulata voi ja suklaa ja vatkaa seokseen sokerit. Anna hetken jäähtyä ja lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (leivinpaperin saa paremmin vuuan pohjalle, kun rypistää sen ensin hyvin) ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Cookie-taikina:

115g huoneenlämpöistä voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1 muna ja 1keltuainen (laitoin kaksi munaa)
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
(laitoin vielä itse 2dl kaurahiutaleita)

150g suklaata 

Kaikki vaan sekaisin taikinaksi, lopuksi suklaa karkeana rouheena.

Asettele cookie-taikina brownie-taikinan päälle nokareina, hieman painellen. Uuniin 175 astetta ja taas uunista ja vuuasta riippuen 30-50 min (itsellä syvä lasivuoka ja vaati sen 50 min).



Näillä talttuu se suurempikin makeannälkä..:) 

Ihanaa, huomenna on perjantai ja viikonloppu edessä! Työarkeen palattua viikonloputkin alkavat taas tuntua enemmän viikonlopuilta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti