perjantai 2. toukokuuta 2014

New York osa2

Vihdoin sain valmiiksi toisen matkapostauksen...:) Ja nyt keskitymmekin ruokaan, onhan syöminen yksi lemppariaiheistani...:D

Manhattanilla ruokaa tarjoillaan joka kulmassa ja ravintoloiden kirjo ja määrä on niin valtavaa, että runsaudenpula meinaa iskeä! Teimme Suomessa jo alustavaa tutkimusta ja suunnittelimme muutaman ruokapaikan jo etukäteen, ettei aikaa tuhlaantuisi turhaan etsimiseen. Yritimme valita hieman erilaisia paikkoja ja mielestäni onnistuimme oiken hyvin. Nykyään on niin mahdottoman helppoa, kun pöytävarauksia useampaan ravintolaan voi tehdä helposti netin kautta!

Viikonlopulle, lauantaiksi varasimme Sinkkuelämää faneillekin tutun Buddakanin. Buddakan tarjoilee Aasialaishenkisiä ruokia trendikkäissä puitteissa. Varaus tehtiin jo useampi viikko ennen matkaa ja jäljellä oli vain yksi pöytä kahdelle alkuillasta. Jos siis tuonne mielii, niin varaus kannattaa tehdä tosiaan jo hyvissä ajoin! Paikka oli kyllä kaunis, kiva musiikki taustalla ja palvelu hyvää. Ruoka itsessään oli hyvää, mutta ei kuitenkaan kovin erikoista. Söimme ystäväni kanssa monta erilaista alkupalaa ja muutaman pääruuan, jotka jaoimme tarjoilijan suosituksesta.





Sunnuntaina aloitimme aamun reippaillen ja testaillen uusia lenkkareitamme Brooklyn bridgellä ja sitten suuntasimme brunssille Brasserie 81/2:lle. Brunssi oli kyllä hyvä ja se jälkkäreiden määrä! Mmmmm herkkusuuna erityisesti nuo makeat miellyttivät ja jäi ehkä hieman harmittamaan etten edes minä pystynyt maistamaan kaikkia makeita herkkuja! Tuota brunssia voin kyllä suositella ja sinnekin tosiaan pöytävaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin.

Suklaakakkua, cupcake, brownie, creme brulee..... mmm...

Yhtenä iltana tiukan shoppailupäivän jälkeen päätimme jonottaa hotellimme lähellä sijaitsevaan Ellen stardust dineriin, josta ystäväni tehokkaana naisena oli jo myös tehnyt ennakkonuuskintaa. Diner ei ruokansa puolesta ollut mikään erikoinen, vaan ihan perusdiner meininkiä, mutta tunnelma oli jotain ihan huikeaa! Dinerissä tarjoilijoilla on tapana laulaa ja esittää pätkiä Broadway-musikaaleista ja kuulemamme perusteella kykyjenetsijät ovat tuolta laulajia löytäneetkin. Muutaman minuttin välein joku tosiaan hyppäsi pöydälle ja aloitti esiintymisen johon innokkas yleisö osallistui. Kuulimme muutaman tunnin aikana huikeita lauluesityksiä ja meno oli kyllä todella mukaansatempaavaa! Että jos ei Nycin reissulla ehdi musikaaliin, niinkuin me, niin tuonne vaan illalliselle niin saa kuulla parhaita paloja! Dineriin ei oteta pöytävarauksia ja jonottelimmekin tuonne toista tuntia, mutta oli kyllä jonottamisen arvoista. Suosittelen...



Viimeisenä iltana tajuntamme räjäytti maailman paras hampurilainen ja ranskikset! Kävimme syömässä yhden Michelin tähdenkin omaavassa Spotted pigissä ja oli kyllä reissun paras illallinen! Söimme alkuun ystäväni kanssa puoliksi sahramisimpukoita ison vadillisen ja pääruuaksi ne suussa sulavat hampurilaiset. Hampurilaisen välissä ei ollut mitään muuta, kuin homejuustoa viipale ja sekin oli melkein liikaa. Käsittämättömän mehevä ja herkullinen purilainen ja ne parsinneulan ohuet ranskalaiset. Tuonne menen varmasti seuraavallakin reissulla! Ravintola itsessään oli ulkonäöltään kodikas, pienen kaksikerroksisen bubin näköinen. Tuonne emme varmastikaan olisi eksyneet, ilman taustatyötä.


Näiden ravintoloiden lisäksi vatsamme täytti yleensä aamuisin joku lähidiner tai bagel ja kahviahan sai onneksi joka kioskilta. Starbucksissa taisimme käydä kaksi kertaa, kun se on hieman ehkä Amerikassakin ylihinnoiteltu, jos haluaa enimmäkseen juoda vain tavallista kahvia herkkulattejen sijaan. Picnic eväitä suosittelen halkemaan esimerkiksi Central Parkin kiertelyyn, Columbus circlellä sijaitsevasta Whole Woodsista. Sieltä löytyy evästä mukaan ihan laidasta laitaan (itse nappasimme lounaaksi sushia ja pari kohtuullisen kokoista kakunpalaa...:).



Spotted pig, ulkoa
Tällaista siis tänään, hyvä tässä kieli vyön alla muistella herkkuruokia, kun jauhelihasoppa kiehuu hellalla...:D noooo on sekin ihan hyvää... ensi kertaa odotellessa ja uusia ravintolatuttavuuksia etsiessä!

Ihanaa muuten kun on perjantai, vaikka olo tuntuu ihan maanantailta! Toisaalta se ei paljoa meidän arkea hetkauta, kun miestä nyt ei näy kuin nukkumassa, oli sitten viikonloppu tai ei, mutta kuitenkin... Aurinkoista viikonlopun alkua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Varmasti oli kiva reissu :) Instan puolella oli kiva seurata reissuanne.

    Aurinkoista viikonloppua sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan huikea reissu oli kyllä... uutta odotellessa..;)

      Poista