lauantai 26. huhtikuuta 2014

Sisustusinspiraatio: Olohuone

Hirveä flunssa vaivaa edelleen ja itse olen ollut hieman kuumeinenkin nyt tänään...:( ei paljon olla jaksettu touhuta mitään, kun lapsetkin ovat olleet hieman alavireisiä. Aamupäivällä käytiin pikaisesti kuitenkin markkinahumua katsastamassa ja maistelemassa munkkeja ja simaa, ettei koko päivän sisälläolo kaataisi seiniä päällemme! Loppupäivä onkin sitten mennyt enemmän ja vähemmän sohvalla lojuen, mitä nyt nuo lapset ovat vaan antaneet... siispä hyvä hetki hakea sisustusinspiraatiota..:)

Nyt rakentamisen alla olen innokkaasti selannut sisustuslehtiä, blogeja ja muita julkaisuja netistä ja hakenut inspiraatiota. Tyyli, mistä pidän ja mitä haluaisin omaan kotiini, on jo melko selvää, mutta yksityiskohtia ja "ahaa" elämyksiä etsin edelleen... kauneimpia koteja on mielestäni Ruotsalaisilla kiinteistövälitysfirmoilla (alvhem & stadshem) ja niitä olenkin tässä vähän väliä selaillut. Nuo kodit on ihanasti stailattu ja kuvattu ja löydän niistä usein kivoja juttuja, joita voisi omassa kodissakin tulevaisuudessa toteuttaa. 

Vanha puu, jopa tuollainen vierastamani punertava, antaa kivan rytmin valkoisen taustan kanssa.

Ihana lattia ja kaunis sävy seinässä... ja kivat korkkarit myös....;)
Tällä hetkellä sisustaminen tuntuu vaikealta, kun koti ei ole oma. Vuokra-asuntomme on kyllä oikein viihtyisä ja siisti, mutta materiaalivalinnat eivät tietenkään ole omia. Pidän skandinaavisesta vaaleudesta ja esimerkiksi vuokra-asuntomme punasävyinen lattia on melko kaukana omasta mieltymyksestä. Pidän valkoisesta/valkolakatusta lattiasta, jollaisen valitsin edelliseen kotiimmekin. Valkosävytteien lattia on helppo huonekalujen ja mattojen suhteen, kun lattian sävy ei riitele useinkaan muiden värien kanssa ja mielestäni se oli jopa helpompi pitää puhtaana (tai puhtaan näköisenä), kuin tumma lattia, koska pöly ei ainakaan näkynyt paljoa.


Tuoli... mmmm rakkautta.... <3
Ihana sisutuksellinen lehtipino... ei toimi lapsiperheessä...;)
Rakentaminen ahdistaa välillä jo nyt. Ihmisten kauhukertomukset rakennusarjesta masentavat, vaikka olen yrittänyt pitää hännän pystyssä ja olla välittämättä. Rahaa on mennyt jo aivan tolkuttomasti, vaikka mitään ei oikeastaan vielä näy ja myös aikataulu ahdistaa. Välillä on sellainen olo että eihän me saada taloa koskaan valmiiksi! Kellään ei myöskään tunnu olevan mitään positiivista sanottavaa koko rakentamisesta, kaikki vaan päivittelevät sen kamaluutta ja rankkuutta ja kuinka kaikki rahat menevät parisuhteen ja kaiken muun lisäksi... on sellainen olo, että miten ihmeessä ihmiset sitten oikein rakentavat, jos se kerta noin lopullisen kammottavaa on?!  Yritän kääntää kelkkani taas positiiviseen suuntaan (tämä flunssa varmaan saa negatiivisuutta aikaan) ja onneksi netistä voi katsella kauniita koteja ja haaveilla siitä omasta, joka on tällä hetkellä kasa papereita ja myllerretty maakuoppa.... kyllä kai se joskus vielä valmistuu...:)
Haluaisn maapallon, oma lapsuudenaikainen on varmaan jo hajonnut ja mennyt hukkaan...
Kaunis rosoinen tiiliseinä, mutta mahtaakohan kuitenkin kerätä liikaa pölyä itseensä...


6 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän kauniita ratkaisuja. Ilmavia, kiinnostavia, täynnä kauniita yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 2. Ihania! Nuo ruotsalaisten kiinteistönvälitysfirmojen kuvat ovat minunkin mieleeni. Meillä on talonhankinta suunnitelmissa. Nykyisen kodin sisustus on jäänyt vaiheeseen, koska ei enää hirveästi viitsisi satsata tähän. Niinpä koitan keskittyä tavaran raivaukseen ja pikkuisen koittaa stailata tätä myyntikuntoon. Ja haaveilen, että joskus vielä jokin sisustuksellinen jokin asetelma sohvapöydällä olisi mahdollinen. Lasten kanssa meillä nyt ainakaan ei nimittäin onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lapset kyllä rajoittavat tuota sisustusta jonkin verran.... asetelmat eivät todellakaan täälläkään onnistu, paitsi jossain tosi korkealla...:) Tsemppiä talonhankintaan ja oman myymiseen!

   Poista
 3. Eikä, tätäkin vanhaa pakko kommentoida, niin paljon täysin samoja aatoksia!! Vanhat huonekalut valkoisen selkeyden rinnalle ja tiiliseinä - kiinnostavia yksityiskohtia.. Me painiskelemme "rakentaako-vai-ei" -pohdintojen kanssa joka päivä.. Selaamme talokirjoja ja unelmien koti alkaa olla aika selvä, mutta kun kaikki kertovat, miten kamalaa se rakennusaika on, niin nyt ollaan kallistumassa siihen suuntaan, että ei ole meidän juttu nyt kun lapset ovat pieniä. Ei ole aikaa eikä lastenhoitokuvioita, budjetin paisuminen pelottaa jne. Sitten taas toisena päivänä katselemme tontteja ja mietimme, josko sittenkin rakentaisimme sen unelmien kodin heti, eikä vasta muutaman vuoden päästä.. Huoh.. Mutta tosi kivaa, jos pääsemme vähän fiilistelemään teidän rakentelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rakentaminen on kyllä sellainen kuumaperuna, ja että kannattaako lähteä tavoittelemaan sitä omaa unelmaa ja itsensä suunnittelemaa kotia,kun tietää sen rakentamisen raadollisuuden. Me ehkä olisimme katselleet valmista kotia jos se olisi ollut mahdollista, mutta meillä ei oikeastaan ollut vaihtoehtoja kuin rakentaa. Meidän on saatava kotimme tilan yhteyteen ja siinä tietenkään ei valmiita ja myytäviä taloja ole... siispä rakennamme sellaisen...:) täältä blogista tosiaaan saatte seurata projektia tarkemmin, kun se oikein kunnolla käynnistyy... nyt kaivellaan ja täytellään pohjia ja niitä en ole viitsinyt kuvailla, enkä paljoa kirjoitella (kun oikeastaan en niistä paljoa mitään tiedä...;)

   Poista