tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tomaattipohdintoja

Pääsiäispyhät on nyt vietetty ihanaakin ihanemmassa säässä! Eilen nautittiin ulkoilmasta melkein koko päivä! Grillattiin, tavattiin ystäviä, ihasteltiin sinivuokkoja ja pieniä pariviikkoisia kilejä ja illalla vielä pelattiin jalkapalloa hikipäisenä ihanien mimmiliigalaisten kanssa...:D Hyvä pääsiäinen täydellisellä säällä!


Tänään onkin sitten arki kopsahtanut jälleen. Koti on sisältä melkoisen kaaoksen vallassa ja pyykkivuorikin odottelee tuolla pesijäänsä... Eilinen sää oli vain aivan liian kaunis tuhlattavaksi kotona sisähommiin! Ne odottelevat siellä kyllä tekijäänsä...;) Tänään lounaaksi nopeaa perusjauhelihakastiketta ja spaghettia, tuoreilla tomaateilla, basilikalla ja extra hyvällä oliiviöljyllä... Olen tässä pohtinut, että saisinkohan pidettyä hengissä jonkinlaisen ruukku/amppelitomaatin tuossa lasikuistillani ja onnistuisinkohan saamaan siihen jonkinlaisen sadonkin... hmmm, onkohan tomaattien kasvatus kovin vaikeaa? Olen siis melkoinen tunari näissä viherpeukalohommissa! Tomaatit vaan olisivat niin hyviä ja kivoja...:) ja haluaisin kovasti löytää sen sisäisen viherpiipertäjäni!


Lapset nukkuvat kerrankin samaan aikaan päiväuniaan ja nyt onkin mamman päiväkahvi-aika ja jos saisin vihdoin selailtua Nyc-kuvia ja aloiteltua postausta reissusta...:) 

Ihanaa tiistain jatkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Rohkeasti vain tomaatteja kasvattelemaan! Ei se ole lainkaan vaikeaa kunhan muistaa kastella ja välillä vähän lannoittaa. Viime vuonna sain ensimmäistä kertaa kasvatettua tomaatteja siemenistä syötäviksi tomaateiksi asti ihan ulkosalla ruukussa.. Valmiiksi kasvatetuista taimista se on vielä helpompaa. Jos saa kesäkukat pysymään hengissä, tuottaa tomaattikin luultavasti satoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä saanut kesäkukat pysymään hengissä aina välillä, että ehkäpä tomskutkin sitten...:) Kiitos kannustuksesta! Valmistaimet on kyllä varmasti paras vaihtoehto!

      Poista