maanantai 12. toukokuuta 2014

Parsarisotto

Heippa hei mussukat! Ruokaohjetta olisi taas tiedossa...:) 

Parsa on suurinta herkkuani näin keväällä ja ostan ja syön sitä mahdollisuuksien mukaan. Mies ja lapset eivät tuosta nyt niin perusta, mutta risotto, ilman parsaa menettelee ja jos vaikka paistaa vielä pari kanafilettä kyytipojaksi noille parsan ihanuudesta tietämättömille...:) Eli risotto tulille, parsaa mulle ja kanoja muille! Ja siis mielestäni tämä risottopohja (ohje Maku-lehdestä) sopii sille kanalle oikein hyvin jos parsoja ei ole saatavilla...


Parsarisotto

8dl vettä
2dl kuivaa valkoviiniä
2 kasvisliemikuutiota
n. 1 tl sitruunan/limenkuoriraastetta
1/2 sitruunan tai 1 limen mehu

Keitä liemi eli sekoita aineet ja kiehauta.

2 salottisipulia (käytin punasipulia)
2 kpl valkosipulinkynttä
50g voita
4 dl risottoriisiä

1 nippu parsaa

Pilko salottisipuli pieneksi. Sulata kattilassa voi ja kuullota sipuli pehmeäksi siinä. Lisää riisi ja  sekoittele, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Ala lisäämään lientä kauhallinen kerrallaan ja kypsennä miedolla lämmöllä, usein sekoitellen. Lisää lientä aina kauhallinen, kun edellinen on melkein imeytynyt. Aikaa tähän meni n. 20min. 

Kypsennyksen loppuvaiheessa, kun lientä on enää vähän jäljellä, lisää paloiteltu parsa. Kypsyttele loppuun ja maistele koska on valmista...

Tarjoile raastetun parmesanin ja kevätsipulisilpun kera...


Maukasta viikonalkua!



2 kommenttia:

  1. Oi namia, parsarisottoa!! Risotto on kyllä todella hyvää, parsoista puhumattakaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hyvää ja helppoa ja meillä koko perhe tykkää, paitsi niistä parsoista...:)

      Poista